Tjänster

Är du konstnär, konstköpare eller vill låta rama in släktbilder – då hjälper vi dig! Lyft fram allt från din konst till barnteckningar med den potential de kan få för att komma till sin rätt under lång tid. Eller varför inte rama in din TV!

 

Kvalitetsmaterial & personlig service

Vi använder endast branschgodkända material med krav på hög kvalitet för både inramningens synliga som såväl dolda delar. Med syrafria och åldersbeständig passepartout, skyddande bakstycke och monteringsremsa som håller dammet ute gör att din konst inte gulnar och föråldras, utan håller istället under lång tid framöver.

I ramverkstan går vi tillsammans igenom hur du vill framhäva din konst, vi tar fram förslag och ser vad som passar dig och konsten.

Du som kund ska känna dig nöjd! Vi ger dig personlig service och utför alltid vårt arbete på ett hantverksmässigt sätt. Du är alltid välkommen att kontakta oss!

 

Vi erbjuder följande tjänster i ramverkstan

  • Inramning av papperskonst: akvarell, litografier, teckning, fotografi, grafik, pastell, diplom mm.
  • Inramning av målningar på canvas och pannå.
  • Måttbeställda kraftiga kvalitetskilramar för dina dukar.
  • Måttbeställda passepartout i dina storlekar. Vi har ett stort urval av färger och kvaliteter.
  • Vi skär passepartout med dekorationsskärningar eller flera utsnitt i samma ark för minnestavlor, fotografi och konst.
  • Uppspänning av din canvas.
  • Inramning av speglar till ditt hem, designa din egen spegel.
  • Tillverkning av ram till din platt-TV.
  • Vi byter trasiga glas och gulnade passepartouter på din inramade konst så den blir syrafri och hållbar.

I webbutiken - konst, design & måttbeställt hem till dig!

I webbutiken kan du beställa passepartout i ett stort urval av storlekar med måttbeställda öppningar efter dina önskemål efter din konst.  Du hittar också konst och konstnärlig inredningsdesign av konstnären Tess Enarsson.

 

Konst - galleri

Både i ramverkstan och i webbutiken kan du köpa konst av konstnären Tess Enarsson. Vi visar och saluför hennes originalkonst i olja, akvarell och teckning samt grafiska numrerade och signerade tryck både som lösa blad och ramade. I ramverkstan kan du till de grafiska bladen välja vilken ram och passepartout du önskar så ramar vi efter sina önskemål.
Webbutiken visar konst i urval. I ramverkstan visas Tess Enarssons konst som kan även köpas på plats.

 

Ramar - inramning och måttbeställt

Vårt utbud av listprover i ramverkstan är utvalda av oss för att ge en varierande bredd för tycke och smak men också för att passa många olika typer av konstuttryck.

Vi har valt att satsa på kvalitetslister där en större del av våra listprover är tillverkade i Norden av högsta kvalitet av tätvuxen furu som inte slår sig. Vi saluför också europeiska kvalitetsmärken med ett spännande urval av utformning, tyngd och lekfullhet.

Behöver vi beställa ramlist kan vi få hem den samma vecka beroende på ditt val. Vissa specialare kan ta upp till flera veckor. Var gärna ute i god tid om du har speciella önskemål.

Ta med din konst vid ditt besök så tittar vi på de listprover vi har. Har du önskemål eller vision om en list vi inte har listprov på kan vi efter att vi tillsammans hittat rätt beställa hem prov till dig.

 

Passepartout - ramar in konsten lite extra 

Passepartout

I webbutiken erbjuder vi ett stort utbud storlekar av passepartout där du själv måttanpassar din öppning med egna mått. Du kan också skriva in önskemål om hur högt du vill att skärningen ska börja.

Vad är en passepartout?

Passepartout är en kraftig kartong som skärs med öppning för konsten i 45 graders vinkel. Placeras över papperskonsten så att verket inte ligger an mot glaset samtidigt som det ger ett lugn och ett framhävande blickfång. All vår passepartout är syrafri med bra kvalitet så den inte gulnar.

Om du vill rama själv eller ställa ut oinramad konst kan du måttbeställa passepartout. Vi har ett stort urval av passepartout i olika kvaliteter, färger, strukturer och mönster. Du kan få skuren dekorationsbårds och flera fönsteröppningar för din konst, fotografier och minnestavlor. Se vårt inspirationsgalleri.

 

Glas

Det vanligast glaset för inramningar kallas i folkmun för tavelglas eller floatglas som det också heter och är 2 mm tjockt. Tavelglas har inget skydd mot UV-ljus som kan förstöra konsten om den hänger vid fönster och i ljusinsläpp. Tavelglas speglar även sin omgivning med ljus beroende på var betraktaren står och vilka ljuskällor som finns i närheten.

Konstglas - reflexfritt glas med UV-beständighet

Konstglas är ett reflexfritt glas och är även UV-beständigt till olika grad. Vi säljer ett konstglas som är till 70% UV-beständigt. Det gör att konsten inte tar skada av inkommande ljus på samma sätt så att konsten blir mer åldersbeständig.
Det reflexfria glaset gör att konsten får ett annat djup. Konsten ser oglasad ut för att glaset inte avger någon spegling. Det är en fantastisk skillnad, till den grad att man vill känna med fingret för att verkligen uppleva om där finns något glas!

Vill du att ditt verk verkligen ska framträda - välj konstglas!


Välkommen att kontakta oss med dina frågor om din konst och inramning. Vi har ansvarsförsäkring som ger trygghet för dig när du lämnad din konst hos oss.

Har du svårt att komma till oss och lämna eller hämta - kontakta oss!